<$BlogRSDUrl$>

Thursday, April 08, 2004

3:58 PM - posted by StatusNil:Ok, the new comics museum just got COOL.  --- 0 comments

Stripster.nl pointed out the following press release. If you're all good boys and girls I might translate this at a later time - right now I'm at work, still, it's 1 at night, and I'm drop dead tired so excuse me but I'm not going to translate it.
It only really applies to Dutch comic artists anyway. But since we have four of those on board at Probeersel.com, and have reasonably good relations with others, I figured it would be of quite a lot of interest to point this out.
So here goes:

07-04-04 -- Stripmuseum zoekt nieuw Nederlands tekentalent
Het Nederlands Stripmuseum Groningen, geopend voor publiek vanaf 22 april, zoekt nieuw Nederlands striptekentalent. Onder de naam "De Belofte" is er een nationale wedstrijd uitgeschreven waaraan aankomende tekenaars kunnen deelnemen in twee categorieën (t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder). De genomineerden mogen drie maanden lang exposeren in het museum. Daarnaast kunnen zij diverse prijzen winnen. Een deskundige jury onder leiding van striptekenaar Jan Kruis kiest de eerste uiteindelijke winnaars, die bekend gemaakt worden tijdens de officiële opening van het museum op 21 april aanstaande.

Nieuwe beloftes
Het Nederlands Stripmuseum Groningen organiseert de wedstrijd om aandacht te vestigen op de talentvolle striptekenaars. In het museum is volop werk te bewonderen van de reeds 'gevestigde orde', maar er komt nu ook plaats voor 'de beloftes'. Inzendingen moeten uiterlijk 15 april aanstaande binnen zijn. De deelnamevoorwaarden zijn te vinden op de website van het museum: www.stripmuseumgroningen.nl.

Nederlandse Striphelden
In het museum kan men kennis maken met bekende Nederlandse striphelden als Erik de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. Jan, Jans en de kinderen ontvangen de bezoekers in hun huiskamer die vervolgens tot leven komt. De stripfamilie vertelt alles over de geschiedenis van de strip in Nederland.

Striphistorie
In het museum komt men alles te weten over de allereerste strips in de wereld. Bovendien heeft de strip door de jaren heen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo maakt de bezoeker een reis van de eerste hiërogliefen tot de modernste computeranimaties.

Leuk voor stripfanaten, volwassenen en kinderen
De collectie rondom diverse Nederlandse stripfiguren is opgedeeld in speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en echte kenners. Naast originele tekeningen van Paulus de Boskabouter kunnen kinderen ook echt in zijn kabouterwereld stappen. Voor de echte kenners zijn er unieke stukken uit de Nederlandse striphistorie te bewonderen. Men vindt de collectie in het Striplabyrint waar iedere bezoeker een bijzondere ontdekking beleeft.

Voor meer informatie over Het Nederlands Stripmuseum Groningen kan men bellen met: 050-317840. Ook kan men een kijkje nemen op www.stripmuseumgroningen.nl.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?